Recepten

Recepten

Als ik ergens aardigheid aan heb gekregen dan is het wel aan het koken onderweg. Met een benzinebrander en maximaal twee pannen en een koekenpan in korte tijd toch goed voer tevoorschijn toveren.

Voor nu wil hier hier recepten gaan verzamelen. Uiteindelijk ga ik voor zoveel mogelijk eenpansgerechten  en anders Gaer gemaekt a la de hooikist. Een heel oud principe waarin je pannen geïsoleerd laat nagaren. Vroeger in een hooikist, nu op je vakantie in een handdoek gewikkeld in je slaapzak. Je kookt bijvoorbeeld je rijst of pasta kort en laat het verdere garen daarna wat langzamer gebeuren in de pan.

Wat neem je mee?

De eerste fietsvakantie hebben we het minimale aan kookgerei meegenomen. Twee pannen, de brander, een potje met een eigen mengsel gedroogde kruiden en een bol knoflook. Dat kan misschien een tikje uitgebreider. Voor volgend jaar wil ik – denk ik – eenzelfde potje specerijen meenemen en een driedelige pannenset.

Hoeveel eet je?

Je eet belachelijk veel meer dan normaal tijdens een fietsvakantie. Dat is ook niet gek, ongeacht hoeveel je sport: 80 tot 100 kilometer op een dag fietsen is niet normaal wat je lichaam betreft. Je lijf heeft gewoon energie nodig om dat vol te kunnen houden. Wij hebben ongeveer een 500 ml avondeten per persoon gerekend. We eten op vakantie uit een x-bowl van Sea to Summit. Als we die ongeveer tot de rand afgetopt hadden, dan hadden we meer dan genoeg eten.

Niet je agv-recepten

Ik ga er vanuit dat je zelf wel de standaardgerechten kunt bedenken. Ik hoop hier wat creatievere uitspattingen te plaatsten, met in de loop der tijd ook ideeën om ingrediënten over twee dagen op te maken. Hieronder zie je de verzameling tot nu toe:

logo-wit

2017 © All Rights Reserved