Over Fytser.nl

Over Fytser.nl

Welkom op Fytser.nl (spreek uit: Fietser.nl) een blog over fietsvakanties, ervaringen en wat er allemaal (volgens ons) bij komt kijken.

Fijtser?

Nee dus. Als Frysk om utens heb ik gekozen voor de Friestalige variant van het woord fietser. Bovendien, je moet wat om toch een pakkende url te bemachtigen over het onderwerp fietsen en vakantie.

Mijn partner en ik kamperen al lange tijd en zochten een nieuwe vorm van actief vakantie vieren waarbij we nog steeds niets te maken zouden hebben met vliegtuigen of vouwwagens op glampings. (glamorous camping, kamperen met alle gemakken van thuis). Campings met 24/7 entertainment voor kinderen is voor ons regelrechte horror.

Een fietsvakantie waarbij we 80 tot 100 kilometer per dag wegtrappen, zelf koken en kamperen op mini-campings en kampeerboerderijen leek ons geweldig. En dat bleek in de zomer van 2017 ook zo te zijn.

Nóg een fietsvakantie-blog

Een goed begin is het halve werk. We hebben in twee jaar tijd het belangrijkste materiaal verzameld om op een goede manier een fietsvakantie te kunnen houden. De kunst hebben we afgekeken bij zeer ervaren vakantiefietsers en onderweg hebben we best veel mensen hun tips weer door kunnen geven.

Dit gecombineerd met eigen ervaringen zorgde ervoor dat ik zelf ook een site wilde gaan vullen met informatie. Na verloop van tijd zullen hier artikelen verschijnen over het voorbereiden van een vakantie, het materiaal wat wij gebruiken en de ervaringen die we opgedaan hebben op kampeerterreinen en onderweg.

Disclaimer

Dit blog is voor de volle 100% voorzien van mijn eigen mening. You can either agree with me or be wrong ;-). Ik adverteer niet, heb voor zover ik nu kan overzien alles wat ik “promoot” zelf gebruikt of gezien en door de jaren kan die mening bijgesteld worden.

Het meeste beeldmateriaal komt voornamelijk uit mijn eigen camera, in andere gevallen maak ik dankbaar gebruik van gratis stockfoto’s. Hierbij gebruik ik sites als: Pexels, Unsplash en Foodiesfeed. Want, zeg nou zelf, een foto van een pepertje is aantrekkelijker dan de daadwerkelijke drab die je op vakantie als curry in je kom gooit.

Als laatste de allergrootste dank aan de site (en de eigenaren van) addieannie.nl. Praktisch alles waar we mee begonnen zijn is dankzij hun 17-jarige ervaring als vakantiefietsers.

logo-wit

2017 © All Rights Reserved