Kedgeree

Kedgeree

Dit is een recept waarmee ik geworsteld heb om het een beetje  “fietsvakantie-fähig” te maken. De variant van kedgeree die ik vaak maak is met tikka masala pasta van Patak’s. Dat potje komt hier thuis al vaak om omdat ik het niet genoeg gebruik, laat staan op een vakantie…

Dat vroeg dus om wat aanpassingen. Gelukkig kom je met kleine zakjes boemboe in verschillende varianten ook een heel eind voor een lekkere kedgeree. Eigenlijk heb je dan weer een sterk gekruide risotto qua bereiding.

In een vorig recept heb ik harissa genoemd, dat gaan we deze keer ook weer gebruiken (ik zei toch dat ik recepten voor twee dagen zou maken? ;-)) Ik geef je ook nog een variant waarbij je die halve chorizo kunt gebruiken, die je over houdt bij het stoofpotje met chorizo en kabeljauw.

Dus. Keuze te over deze keer!

Kedgeree

Ingrediënten

 • 1 ui, fijngehakt
 • 150 gr cherrytomaten, in tweeën gesneden
 • 1 courgette, in blokjes
 • 1 kopje (zilvervlies)rijst
 • een blikje makreel op olie
 • een beetje boter
 • 1 a 2 eetlepels harissa
 • een hand verse peterselie, gehakt dus.

Bereiding

 1. Kook de eieren, laat ze even schrikken en zet ze apart. Bewaar ongeveer 500ml van het gekookte water, dit heb je straks nodig voor de rijst.
 2. Fruit de ui en de courgette, doe hier na ongeveer 5 minuten de rijst en harissa bij en bak dit even kort mee. Schenk het water erbij, roer alles goed door. Doe een deksel op de pan en laat dit 10 minuten op laag vuur pruttelen
 3. Schep de makreel, en tomaat door de rijst. Doe het deksel terug op de pan en laat het in 10 tot 12 minuten garen.
 4. Serveer in kommen, doe er de peterselie eroverheen en het ei erbij.

Variatietip

Doe er in plaats van de courgette een halve chorizoworst in stukjes bij en een zak spinazie (zo’n zak van 300 gram) in plaats van de tomaat en makreel.

schoot

Reageerlogo-wit

2017 © All Rights Reserved