De Tent: Een tweede hack.

De Tent: Een tweede hack.

We hebben de allerbeste tent die je kunt hebben. Dat vindt iedereen van zijn eigen tent en ik dus ook. Ik heb al eens uitgebreid over tenten (en vooral mijn tent) geschreven. Zo had ik al eens genoemd dat de scheerlijnen met reflectorstrepen niet heel erg zichtbaar bleken te zijn (lees: Ik heb zwarte gaten meer licht zien reflecteren), dus daar hebben we een oplossing voor geregeld.

Nog iets “geks” aan de tent was iets met de afmetingen van de footprint -Het grondzeil van de Oriole- ten opzichte van de binnentent. Onze verwachting was dat, wanneer je de footprint strak opzet en daar de buitentent overheen zet, alles precies op elkaar zou passen.

Niet dus.

Maar goed, het aardige van tent kamperen is ook dat je zaken kunt – ok, in dit geval: moet – “hacken & tweaken”.

Het probleem

Die footprint dus. Als je die strak afspant en de buitentent daarop afstelt kun je met geen mogelijkheid je binnentent in de buitentent haken. Is dat een probleem? Niet echt, door de buitentent iets naar binnen te zetten past het wel. Je Footprint staat niet zo strak, maar op zich is dat geen echt probleem

Is het stom? Voor een tent van bijna duizend euro, ja, nogal ja.

De oplossing

hack

Die scheerlijnen die we vervangen hebben, hadden we nog niet weggegooid. En zie daar – de afbeelding – een oplossing was geboren. Door kleine lusjes te maken creëerden we meer ruimte om de binnentent in te haken én kon alles strak neer gezet worden. Having our cake, eating it! Ha!

Bijkomend voordeel: De afstand tussen binnen en buitentent is nu groter waardoor deze beter ventileert en je (wanneer van toepassing, in het najaar toen we deze hack implementeerden bijvoorbeeld) nooit de gecondenseerde buitentent tegen je binnentent aankrijgt.

Vind ervan wat je wilt, wij wanen ons even een potje een stelletje McGyvers op dit moment.

schoot

Reageerlogo-wit

2017 © All Rights Reserved