Reacties op een comfortabel stoeltje

Reacties op een comfortabel stoeltje

Een deel van je dag tijdens je fietsvakantie ben je niet aan het fietsen, maar zit je voor je tent. Bijvoorbeeld te ontbijten of te koken. Of je leest een boek. En geloof mij, na zo’n 80 tot 100 kilometer op een zadel is het best lekker om dat redelijk comfortabel te kunnen doen.

Zie daar: De Alite-stoeltjes. Wij hebben de Mayfly 2.0 gekocht. Deze kan op 4 pootjes staan, maar het voorste deel kan er vanaf. Mijn advies, doe dat ook en laat die voorste stang ergens achter. Bij je schoonzus bijvoorbeeld.

Maar goed, dan zit je dus in een soort laag-bij-de-grond-schommelstoel. Mégacomfortabel, maar klaarblijkelijk geen mens in je omgeving die dat begrijpt. Een paar reacties:

“Oh, daar zou ik nooit uit overeind komen.”

Dank voor die informatie. Mij lukt dat wel, met een redelijk gemak zelfs. Fun fact: Mijn moeder van 65 heeft hetzelfde stoeltje en gebruikt het graag. Kennelijk heeft ze een betere fysiek dan jij. Cheers!

“Jeetje, wat luxe, voor mij onnodig hoor!”

Dit is het type kampeerder dat geniet van ontberingen. Tanden poetsen met je vingers, zitten op een vuilniszak, plastic plankje of een boomstam. Dikke prima, maar mij niet gezien. Ik zit liever iets van de grond af, met een rugleuning. Om het gewicht op je fiets hoef je het ook niet te laten, het geheel is amper een halve kilo zwaar.

“Och jongens, willen jullie niet liever op deze tuinstoel/ligbank/elektrische sta-op-stoel (doorhalen wat niet van toepassing is) zitten?”

We hebben veel boeren- en minicampings aangedaan, met de nodige caravan-kampeerders die bijna een tuin rond hun plek hadden gecreëerd. Wij vonden hun manier van kamperen pure “glamping”, zij onze manier waarschijnlijk erbarmelijk. Ik denk dat we op 50% van de campings extra zitgelegenheid of andere accommodaties aangeboden hebben gekregen. Hoe goed bedoeld ook, nee dank je. Ik zit echt supergoed.

“Oh, die stoeltjes ken ik. Die zitten fantastisch!”

Niemand.

schoot

Bob de Vries

4 jaar geleden

Jawel, fantastisch stoeltje!
Na paar jaren gebruik blijkbaar last van metaalmoeheid. Afgelopen jaar 2 buisjes kapotgescheurd, maar weer kunnen fixen door ze te ‘spalken’ met stukjes buis, gekocht in een Oostenrijkse Bauhaus 🙂

Reageerlogo-wit

2017 © All Rights Reserved