Gado gado met pittige tofu

Gado gado met pittige tofu

Ok, met dit recept zal ik elke persoon met enige Indonesische roots en ook maar het absolute minimum aan culinaire trots een rolberoerte bezorgen. Here goes

Gado Gado is een heel makkelijk bijgerecht bij je Indische rijsttafel. Maar zoals met praktisch elk Indisch gerecht is het gauw veel te veel voor een maaltijd. Als je de culinaire vloek aankunt door een aantal zaken kant-en-klaar te eten, is het een heel geschikt recept voor onderweg.

Je hebt hele uitgebreide recepten met diverse geblancheerde groente, zelfgemaakte pindasaus en tempeh en tofu. Ik bespaar mezelf een heel stuk snijwerk door te kiezen voor een groentemix met wat “harde” groentes zoals bloemkool, peen, peultjes, etc.

Zelf vind ik het erg lekker om er pittige tofu bij te eten. Heb je het geluk om iets als de Groente op Maat-bak tegen te komen, neem dan een hand taugé mee!

Gado Gado met pittige tofu

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • ongeveer 300 gr aan gesneden (roerbak)groente
 • een stuk komkommer
 • een kopje (zilvervlies)rijst
 • een bakje pittige satésaus (kant-en-klaar)
 • een pakje pitte tofu roerbakreepjes
 • een handje taugé (als het los te krijgen is)
 • kroepoek

Bereiding

 1. Kook de rijst tot deze net niet gaar is, zet het met water en al weg om na te laten garen terwijl je verder gaat met koken. Snij de komkommer in de lengte in vieren en daarna in kleine blokjes. Zet dit weg tot je het weer nodig hebt.
 2. Kook de eieren 7 tot 10 minuten. Misschien kun je tegelijkertijd de satesaus in dit water au-bain-marie verwarmen. Laat de eieren schrikken en zet ze weg.
 3. Blancheer de groente even kort. Zet ook dit weg in het warme water. Niet te lang, want ze moeten niet te gaar zijn.
 4. Bak de tofureepjes in maximaal 3 minuten krokant.
 5. Giet de rijst af, verdeel het over de kommen. Doe hier de groente, komkommer en tofu overheen en giet daar de satésaus over. Pel en halveer de eieren en doe ze erbij. Doe de taugé eroverheen en klaar!

Tip: Ben je een koukleum? Wikkel de pan met rijst dan in een handdoek en zet hem weg in je slaapzak, dan is die mooi voorverwarmd.

schoot

Reageerlogo-wit

2017 © All Rights Reserved