Vijf conclusies na een eerste fietsvakantie

Vijf conclusies na een eerste fietsvakantie

Zoals al vaker geschreven hebben we als eerste vakantie de Ronde van Nederland gefietst. Er zijn heel wat dingen waar je achter komt na zo’n allereerste fietsvakantie…

Nederland is zwaar onderschat als vakantieland


Wat kan Nederland mooi zijn! De kust is geweldig om langs te fietsen, met als toppunt het Wad. Ok, er zijn wat stukken van Nederland die je over kunt slaan. (Ja, Coevorden en Vroomshoop, het gaat over jullie) Het Zwols kanaal wil ik nooit weer tegenkomen in mijn leven. Maar verder moet je eigenlijk elk stukje Nederland wel eens in je leven hebben gezien.

Ik heb letterlijk (ja echt) in mijn hele leven nog nooit zoveel cola gedronken

Cola is denk ik een van de smerigste vloeistoffen die de mens ooit heeft uitgevonden, maar wat is de combinatie van suiker en cafeïne fantastisch als je 60 a 70 kilometer gefietst hebt en je moet nog minimaal een uur door.

Wat is de afsluitdijk saaaaaai


Wind mee of tegen maakt echt geen hol uit. Je fietst het niets in en dat blijft gewoon onnoemlijk saai. Iemand suggereerde tijdens de vakantie dat we het “leuk” hadden moeten maken met een interval-training. Ik ga die persoon twintig keer het Zwols kanaal langs laten intervallen.

Conditie +1000


15 dagen lang gemiddeld 80 kilometer per dag fietsen doet wonderen voor je algehele conditie. Nu was deze al niet slecht, maar toch; 30% sneller je hardlooptrainingen afwerken met dezelfde intensiteit is niet onaardig om achter te komen.

Wielrennen is ineens fantastisch

Voorheen was wielrennen altijd maar moeizaam. Met pijn in je bovenbenen de rest proberen bij te houden. Dat soort ellende. Als je een fietsvakantie hebt gehad zit je gezellig kletsend 31 kilometer per uur weg te trappen tegen de wind in. Dat is leuk. Heel leuk.

schoot

Reageerlogo-wit

2017 © All Rights Reserved