Leuk voor erbij: De WakaWaka

Leuk voor erbij: De WakaWaka

Tijdens onze fietsvakantie hadden we het nodige aan elektrische apparaten bij ons. Naast mobiele telefoons natuurlijk de GPS, maar ook twee e-readers. Superhandig om mee te nemen, maar hoe hou je alles een beetje fatsoenlijk op peil qua stroom?

We zijn campings tegen gekomen met kluisjes waar je tegen betaling je mobiel op kon laden, we hebben ook een fietser gezien die doodleuk een uurtje in de wasruimte verbleef tot haar telefoon weer een beetje opgeladen was. Allemaal leuk en aardig, maar niet een oplossing waar ik op zit te wachten.

Op het gebied van powerbanks zijn er aardig wat opties, waar deze wel een van de allermooiste oplossingen is. De WakaWaka. (Wie kopt het liedje van Shakira even in?)

WakaWaka: Deel de zon

WakaWaka is een Nederlands bedrijf dat zich inzet voor toegang tot elektriciteit voor iedereen. Het eerste product waar dit bedrijf mee kwam, was de WakaWaka Light, ‘de meest efficiënte en duurzame solar-lamp ter wereld’. Het idee is dat voor elk product dat jij koopt iemand in een crisisgebied slash derde wereld gratis eenzelfde product krijgt.

Inmiddels zijn daar een paar gadgets bijgekomen, altijd uitgevoerd in het zwart met geel. Zo ook de powerbank met zonnepanelen. In ons geval een van 10.000 mAh. Daar kun je dus bewezen sowieso vier keer een mobiel mee opladen. Batterijen van je gps, ook geen probleem.

Power zonder zon…

Het enige wat je er wel voor nodig heb is zon, daar schortte het nog wel eens aan op het einde van onze vakantie. Door het gebrek aan voorgenoemde werd de “power” even nijpend. Maar als je de powerbank bij de hand te houdt en ook tijdens de pauzes even in de zon zet, dan hou je het wel vol tijdens de vakantie.

Voor volgend jaar willen we nog een stap verder. De zonnepanelen hebben elastieken op elke hoek. Ons idee is om deze vast te maken aan de BOB-kar. Op die manier kunnen we – zij het wat minder efficiënt – misschien nog makkelijker stroom opwekken. To be continued…

schoot

Reageerlogo-wit

2017 © All Rights Reserved