Chili sin carne

Chili sin carne

Een bekentenis: Ik ben gek op bruine bonen. Al zo lang ik me kan herinneren zijn bruine bonen met spek en appelmoes een van mijn drie culinaire guilty pleasures. Het maakt me zelfs niet uit of het 29 graden is of niet. Dit kan ik altijd eten en het is altijd fantastisch.

In de zomer is mijn wederhelft wat minder gelukkig met deze maaltijdfavoriet want: “Het is wintervoer.” Daarom is er deze gulden middenweg. Omdat we doorgaans weinig vlees eten houden we onze chili meestal vegetarisch. Je kan zelf wel bedenken wat je aan het recept moet veranderen mocht dat een te grote ontzegging voor je zijn.

Het is een makkelijke voor tijdens de fietsvakantie, Snijden, warm maken en je hebt weer een dag eten. Ook blijft hier in principe niets over wat je de volgende dag weer mee zou moeten nemen. Wél ga ik er hier vanuit dat je standaard een bol knoflook en een potje gedroogde kruiden bij je hebt op vakantie. 

Chili sin carne

Ingrediënten

 • 2 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 rode pepers
 • 1 eetlepel gedroogde kruiden
 • 2 blikken gepelde tomaten (400 gram per stuk)
 • 1 blik bruine bonen (400 gram)
 • 1 bakje champignons
 • 1 rode paprika
 • 1 paprika van een andere kleur
 • 1 blikje mais (150 gram)

Bereiding

 1. Snipper de uien en hak de knoflook en peper fijn. Laat een beetje boter smelten in de pan en bak hierin de uien, knoflook, peper en gedroogde kruiden ongeveer 10 minuten.
 2. Snijd ondertussen de paprika en champignons en voeg toe in de pan. Doe de maïs erbij en bak dit totdat de groente een beetje zacht is. Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe en breng aan de kook. Spoel als laatste de bruine bonen af en voeg ook deze toe.
 3. Warm de chili nog even door en serveer daarna.

tip 1: Heb je rode wijn bij je? Vervang dan 1 blik tomaten door een blikje tomatenpuree en een scheut rode wijn. Voeg dit toe aan het einde van stap 1.

tip 2: Deze variant kun je makkelijk “con carne” maken door er naar behoefte shoarmavlees aan toe te voegen. Ook dit doe je aan het einde van stap 1.

schoot

Reageerlogo-wit

2017 © All Rights Reserved