Vakantie-switch: Van zwaar tentkamperen naar een fietsvakantie

Vakantie-switch: Van zwaar tentkamperen naar een fietsvakantie

Zo’n acht jaar geleden begon mijn leven als die hard kampeerder. Op niet ingerichte velden bij een landgoed of terrein van Natuurmonumenten. Geen elektriciteit, minimale middelen, maximale lol. We hadden een goed onderhouden De Waard van ruim 25 jaar oud en leefden ons uit in natuurwerkvakanties met benzinebranders, Dutch Ovens en nachtenlange kampvuren.

Maar na 7 jaar merkten we een ding: de spoeling is dun. We kwamen op een gegeven moment zelden tot nooit meer nieuwe mensen tegen en de keuze voor terreinen was wat beperkt. Het werd tijd voor wat anders en dat anders werd een fietsvakantie.

Dutch Oven

Voorbereidingen

We hadden het geluk om zeer ervaren vakantiefietsers in onze familie te hebben die na ruim 15 jaar wel konden vertellen wat wel en niet werkt qua fietsen en materiaal. Bovendien weten ze heel goed waar je onderweg om moet denken en hoe je goed je vakantie voorbereidt.

In de twee jaar voor onze eerste vakantie verzamelden we zoetjes aan nieuw materiaal en in de zomer van 2017 hebben we onze eerste tocht gefietst. Na 1270 kilometer wisten we één ding zeker: dit blijven we nog heel lang doen!

Nóg een fietsvakantie-blog

Nu konden wij de kunst goed afkijken en onderweg veel vertellen aan andere mensen over de keuze van ons materiaal. Bovendien is het zo dat schrijver dezes erg graag aan websites fröbelt en zo is er een nieuwe website geboren.

Hier zal in de komende tijd onze bevindingen qua materiaal, fietstochten, kampeerplekken, etc. verschijnen. Ik hoop dat u er uw voordeel mee kunt doen.

schoot

Reageerlogo-wit

2017 © All Rights Reserved