Rode curry met linzen

Rode curry met linzen

Bedenken wat er vandaag weer moet worden gegeten is een crime die je met een fietsvakantie ook niet kwijtraakt. Thuis eten we uit luiheid nog wel eens een currypasta uit een pakje dat we alleen hoeven aan te lengen met een beetje kokosmelk. Het is een Fair Trade-dingetje zonder verdere toevoegingen wat we altijd bij de Wereld Winkel of Albert Heijn halen. Gooi er wat groente bij, kook er wat rijst naast en je hebt voer.

Tijdens deze vakantie leek het ons ook een goed idee om dat te eten, ware het niet dat we in een klein Drents dorp waren beland waar ze voor de plaatsnaam een overschot van de letter E hadden opgemaakt en het assortiment van het buurtwinkeltje niet direct overliep van culinaire variatie.

Na een kwartier zoeken met een pakje kokosmelk in mijn hand werd ik uitgelachen door een andere vakantiefietser. Als ik iets Indiaas zocht kon ik wel ophouden: ‘Verder dan macaroni en nasi komen ze hier niet.’

Nu ja, dan zocht ik het zelf wel bij elkaar en dat bleek eigenlijk een heel goed idee.

Linzencurry

Ingrediënten

  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 450 gr groentemix
  • 400 gr (uitlekgewicht) linzen (blikje)

Bereiding

  1. Pel de knoflooktenen en snij deze fijn. Verwijder de stelen van de rode peper. Snij de pepers ook in kleine stukjes. Of u de zaadlijsten wel of niet verwijdert, laat ik over aan uw eigen gevoel voor avontuur.
  2. Fruit de knoflook en rode peper even en voeg daarna de inhoud van de blikjes tomatenpuree toe. Bak dit kort op om te laten ontzuren en voeg daarna de gesneden groenten erbij.
  3. Laat de linzen uitlekken en spoel ze af (tip: laat ze in het blikje zitten, vul het blik met water en schud het om met uw hand over het blikje, herhaal dit een paar keer). Voeg dit bij het groentemengsel.
  4. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel even doorwarmen.

Dit alles zou nog aangevuld kunnen worden met brood of rijst, maar dat was voor ons tweeën teveel.

schoot

Reageerlogo-wit

2017 © All Rights Reserved